Läs senare

Snygg, smart & stärkande

11 Maj 2016

Illustration: Michel Ducourneau

På redaktionen diskuterade vi vad som utmärker Uttryck. Eller egentligen – vilka ord som vi VILL ska känneteckna tidningen. Vi fastnade för tre ord på s:

Snygg. En tidning för lärare i de estetiska ämnena måste ju helt enkelt ha den finaste formen och de bästa bilderna.

Smart. När läsarna är välutbildade och professionella gäller det förstås att innehållet matchar det. Smart och kunnig ska tidningen vara. Den senaste forskningen och nyheter om samhället och politiken som rör de estetiska ämnena ska finnas här. Duktiga lärare ska dela med sig av bra sätt att arbeta i klassrummet. Tidningen ska vara nyfiken och gärna spegla något som ännu inte är tydligt eller känt för dig som läsare.

Stärkande. Tidningen ska stärka dig i dig i ditt yrke, både genom nya kunskaper i didaktiska frågor och genom att ge redskap att ta tag i sådant som inte fungerar så bra på jobbet. När du saknar någon att bolla med, kanske är du ensam i din roll på din skola, hoppas vi att tidningen ska kunna ge dig igenkänning, styrka och goda argument för förändring. Som en ställföreträdande kollega.

Lever vi upp till de här vackra orden? Eller är tidningen snarare sunkig, seg och supertrist? Vad tycker du? Har du nytta och glädje av Uttryck? Får du inspiration och nya idéer? Finns det sådant du saknar, eller retar dig på? Mejla uttryck@lararforbundet.se eller sök upp oss på sociala medier. Välkommen!

ur Lärarförbundets Magasin